Kategorier
Nyhet

Love & Lycke vinner Noomaraton Värmland

Publiken och juryn var överens på den värmländska Noofinalen.

Storslam för Love & Lykke som vann både juryns förstapris och fick flest röster av publiken. Juryns andrapris gick till Igår drack jag te, idag hittade jag en vän och den film som fick näst flest röster av publiken är ”Säg ifrån”. Juryvinnarna reser till Stockholm nästa helg och tävlar i den svenska finalen på Filmhuset.

Juryns motiveringar

Love & Lykke – Amanda Hoflin Nygren, Paulinę Pokrywiecki, Leo Nordlund och Rickie Cai
”En rolig och välgjord film som fått med alla utmaningar på ett snyggt och välgjort sätt utan avbrott i storyn. Filnen håller en bra kvalité både framför och bakom kameran. Fin övergång från seriös intervju till det dokumentära ”behind the scenes” med kameravinklar som får oss att känna att vi får vara med i smyg. Även kamerateamet håller en trovärdighet framför kameran i sitt sätt att tröttna på situationen och försöka bryta. Som såväl klippning och timing. Bra jobbat!”

Igår drack jag te, idag hittade jag en vän – Elias Hammarlund, Max Larsson och Matilda Skönborg
”En oväntad och humoristisk berättelse med rolig twist. Håller en bra kvalité och spänning. Utmaningarna smygs in utan att ta orimlig plats. Filmen väcker en nyfikenhet och frågor i slutet som gör att filmen även ligger kvar i tankarna efteråt.”

Publikens pris

Det var jämt i toppstriden av publikens röster. Men flest röster fick ”Love & Lykke” som vann med endast en röst mot ”Säg ifrån”. Som med dessa segrar vann teknikmedlemskap respektive filmmedlemskap i Värmlands Filmförbund.

Love & Lykke – Amanda Hoflin Nygren, Paulinę Pokrywiecki, Leo Nordlund och Rickie Cai
Säg ifrån – David Enner Björklund
, Eddie Sarenhag, Amanda Wirlander och Rafal Wójtowicz

Juryn

Sara Larsson

Den värmländska stuntkvinnan som brinner för att producera berättelser med en darrande nerv från början till slut av både thriller, drama och psykologi. Med aktuella teman och budskap som ska beröra och sätta djupa spår hos åskådaren. Är idag aktuell med 3 nya kortfilmer för i år. ”Björnen sover”, ”Göken” och ”Imago”. Filmer som handlar om Me too, hämnd, sorg, förlust och att våga slå sig fri. 

Sara drömer stort och har flera projekt i utveckling. Efter sina 3 år på Stockholms dramatiska högskola jobbade hon med sin egen tv-serie på Warner Bros som fick utveckling på SVT. Samt en långfilm med HOB AB som fick 2st utvecklingsstöd hos SFI. Sara vill även påverka arbetsmiljö och säkerhet och satt därför i film och tv förbundets styrelse i 3 år och var med och startade upp bland annat stuntavdelningen tillsammans med Alexander Lindman.

Niclas Asker

Niclas driver butikerna ”Askers” som finns i både Grums och Karlstad, i dessa butik hittar du främst film, tv-spel & vinyl och butiken i Grums hör till de största i landet inom dessa kategorier. Under Filmörnen har Niclas med sig ett axplock från ”Askers”, din chans att handla på dig good stuff.

Niclas är också engagerad i biografen i Grums och har hjälpt till med att visa klassiker såsom ”Cannibal holocaust”, ”New york ripper” och ”Flykten från New York” för att nämna några. Naturligtvis är Niclas oerhört intresserad av film och mycket smickrad över att få vara med i juryn.

Henrik Sjöman

Henrik Sjöman, kommer ifrån Arvika och arbetar som frilansande skådespelare i Stockholm. Henrik har medverkat i reklamfilm, kortfilm, långfilm och ett antal TV-serier. Däribland ”Finaste Familjen”, ”Mini-Agenterna”, ”Vuxna Människor”, ”Ture Sventon” och ”Min Historiske Pojkvän”. 

Henrik har även varit på värmländska teaterscener, bla SäffleOperan. 

”Värmland kommer alltid att vara hemmaplanen i själ och hjärta och tack vare uppväxten här och med inspiration av Filmörnen har det format och inspirerat mig till den jag är. Jag vet vad duktiga och kreativa värmlänningarna kan vara och gnuggar händer av förtjusning över att se alla bidrag.”

Dessa tre fantastiska människor har nu bestämt sig för två vinnare av Noomaraton som ska få åka till riksfinalen. Vilka? Det får du reda på under Filmörnen.

Senaste nytt från Värmlands Filmförbund

Noomaraton 2024

Gör film på 24 timmar efter givna regler, där är grunden för filmtävlingen Noomaraton som…

Läs mer

FilmörnenPlay
Se utvalda vinnare genom tiderna