Kategorier
Nyhet

Noomaraton 2020 Värmland

Har du anmält ditt lag till Sveriges roligaste filmtävling?
Gör det nu!

Filmtävlingen där du gör film på 24 timmar, i ett lag på max 4 personer efter givna regler. Tävlingen genomförs helgen 5-6 september. Alla är välkomna att delta – gammal som ung, amatör som proffs.

Årets Noomaraton Värmland arrangeras av Värmlands Filmförbund med stöd av Region Värmland.

Hur gör jag för att vara med och tävla?

För att vara med och tävla så anmäler man sitt deltagande lag (max fyra pers) via mail till henrik@varmlandsfilmforbund.se. Skriv lagmedlemmarnas namn samt ange ett mobilnummer dit tävlingskriterierna ska skickas vid tävlingsstart. Lagmedlemmar är de som är inblandade i själva produktionen. Skådespelare, statister och andra som hjälper till behöver inte räknas in i laget.
Anmäl dig gärna också till tävlingen på Facebook och bjud in kompisar.

Hur funkar det?

Startskottet för Noomaraton går kl. 09.00 lördagen 5 september och målgång sker exakt ett dygn senare. Under dessa 24 timmar ska du och ditt lag göra en film på 5 minuter utifrån årets kriterier, ett tema, tre föremål och tre platser. Kriterierna tillkännages vid tävlingsstart, via sms. Målgången är godkänd när du skickat en länk på din film uppladdad och klar på youtube senast kl. 09.00 söndagen den 6 september till henrik@varmlandsfilmforbund.se.

Visningar

Den värmländska visningen kommer ske på Arenan under Karlstads Kulturmånad. Respektive visning kommer senare.
Riksfinalen som brukar hållas i Filmhuset i Stockholm blir pga pågående pandemi ett onlineevent den 3 oktober.

Årets fantastiska Noomaraton-jury

MAGNUS D WESTLUND
Grundare, ägare, Glimt Television

Har jobbat med TV och media i 25 år. Erfarenhet från både TV4 och SVT. Jobbat med sportproduktioner för såväl Cmore, TV4 Sport som Viasat. Sedan 2008 har Magnus drivit eget och producerat företagsfilmer och reklamfilm för TV4, TV3 m.fl. Sedan 2014 driver han den lokala TV-kanalen i Värmland, Glimt TV. Han jobbar även med mediaträning, för först och främst offentlig verksamhet, runt hela Sverige.

MARIA WÄLSÄTER
Fantasyförfattare

Maria debuterade 2018 med fantasyäventyret Avien som är den första delen av en trilogi som utspelar sig i den fiktiva världen Doressea. 2019 släpptes den andra delen Stjärnfödd och den sista delen är planerad att ges ut under 2021.
Marias böcker har fått fina recensioner från både kritiker och läsare.

FREDRIK KARLSSON
Fotograf, ägare av Solsta Foto

Fredrik har en mångårig erfarenhet som professionell fotograf. Han är ofta mannen bakom kameran vid sportarrangemang samt för olika nyhetsreportage. Han utför uppdrag åt bland annat Aftonbladet samt TT.
Han är också mannan bakom den numera omtalade bilden på Sofie Skoog under den dubbla regnbågen under GP-tävlingen på Tingvalla.

Viktiga datum

4 september Anmäl ditt lag senast kl. 12.00.

5 september Varje deltagande lag får ett sms och/eller ett mejl med tävlingsreglerna kl. 09.00.

6 september Deltagande filmer läggs upp på Youtube senast kl. 09.00.

3 oktober Riksfinal på Filmhuset i Stockholm, där två värmländska bidrag deltar.

Mer info på noomaraton.se

Du väljer (2019)

Du väljer regisserad av Alma Johannesson. En enminuts-film hon gjorde under filmlägret Where is Home. Motivering ”På kort tid berättas en historia som håller oss på helspänn rakt igenom. Smakfullt foto och bra klipp. Allt detta på under och en halv minut, imponerande. En komplett film helt enkelt.” Jury Helene Tivemark, dokumentärfilmare, miljövetare och antropolog Robert P.M Olsson, Ordförande i…
Se filmen