Kategorier
Nyhet

Beviljade projektmedel till Filmörnen

Filmörnen beviljades 20 000 kr i regionala projektmedel via Kulturens Bildningsverksamhet.

Filmörnen är oerhört glad för detta viktiga tillskott som gör sändningen av festivalen online nästa helg lite enklare (ekonomiskt…).

Filmörnen genomförs i samarbete mellan Värmlands Filmförbund och Region Värmland med stöd av Kulturens Bildningsverksamhet och Kulturrådet och en budget finns för varje år, men när man gör något extra som jubileum eller som i år går Online kräver det extramedel.

Värmlands Filmförbund kan som medlemsorganisation i Sveriges Film- och Videoförbund söka regionala projektmedel från Kulturens Bildningsverksamhet. Där kan föreningar ansöka om regionala projektmedel för särskilda folkbildningsinsatser som genomförs tillsammans med Kulturens. Föreningar kan beviljas max 20 000 kronor per år i regionala projektmedel och Filmförbundet fick alltså full pott på den ansökan.


Se Filmörnens vinnarfilmer genom tiderna på FilmörnenPlay.

Paperlake (2012)

Paperlake regisserad av Juan Antonio Casaus, Simón Lara och Carmen Díaz. De producerade filmen under filmkursen Doc.Mob på Karlstad Universitet. Motivering: ”Filmörnen 2012 går till en film som lyckas förmedla känslan från ett stort drama med enkla medel. Med en egen idé om estetik vågar filmen bryta med det tillrättalagda och skapa något väldigt eget och…
Se filmen