Kategorier
Nyhet

Årets Jury – Sara Larsson

Från barnskötare till stuntkvinna till filmproducent.

Filmörnen har alltid en fantastisk jury. I år är naturligtvis inget undantag. Låt oss lära känna den första av årets tre jurymedlemmar.

Foto: Kamil Camkam Janowski

Sara Larsson

Barnskötaren från Värmland som sadlade om till Stuntkvinna i Stockholm och senare vidareutbildade sig till skådespelare och nu som producent på Stockholms Dramatiska högskola.

Sara älskar att vara med att utveckla idéer, både i ett tidigt stadie men också färdiga manus. Förutom att sitta på kontorsstolen och fixa texter och budget så har hon mycket energi och tycker om att få igång teamet. Är lyhörd, empatisk och snäll. Men har sen barnsben också en riktig vinnarskalle med många guldmedaljer i garderoben som hon bär med sig, som symboliserar målmedvetenhet att gå hela vägen.

Eftersom hon varit både bakom och framför kameran har hon stor förståelse över hela processen från idé till klipprummet.

Sara har många järn i elden:
– En TV-serie som hon utvecklar på Warner Bros med Josephine Adolfsson och Ebba Stymne. 
– I klipprummet, kortfilmen TVÄTTSTUGAN som hon producerar med Bakåtkupad AB, av Piotr Marciniak och Mattias Silva.
– Kortfilmen LEYLA, Scenes to Series AB,  av Bahador Shahidi, medverkande bla Ala Raini & Lucas Carlsson. Filmas i höst.
– Linjeproducent på kortfilmen ”HUVUDVÄRK” Bakåtkupad AB som fått stöd från SFI, med Marie Lundqvist. 

Kolla in Sara hemsida: www.stuntsara.se

Senaste nytt från Värmlands Filmförbund

Se Filmörnens vinnarfilmer genom tiderna på FilmörnenPlay

Paperlake (2012)

Paperlake regisserad av Juan Antonio Casaus, Simón Lara och Carmen Díaz. De producerade filmen under filmkursen Doc.Mob på Karlstad Universitet. Motivering: ”Filmörnen 2012 går till en film som lyckas förmedla känslan från ett stort drama med enkla medel. Med en egen idé om estetik vågar filmen bryta med det tillrättalagda och skapa något väldigt eget och…
Se filmen