Kategorier
Nyhet

Årets Jury – Alma Johannesson

Förra årets Filmörnenvinnare sätter sig i jurystolen för årets filmfestival.

Filmörnen har alltid en fantastisk jury. I år är naturligtvis inget undantag. Låt oss lära känna den sista av årets tre jurymedlemmar.

Alma Johannesson

Alma pluggar tredje året på Sundsta-Älvkullegymnasiets estetlinje med inriktning estetik och media i Karlstad under skolveckorna, och bor uppe i Torsby under helgerna. På fritiden gillar hon att fotografera och filma, men djur, natur, dans, teater och musik är också stora intressen.

Alma vann Filmörnen 2019 med sin konstfilm ”Du väljer” och gick vidare för tävlan i Novemberfestivalen – Arena för ung svensk film, i Trollhättan samma år.

Filmörnenjuryns motivering: ”På kort tid berättas en historia som håller oss på helspänn rakt igenom. Smakfullt foto och bra klipp. Allt detta på under och en halv minut, imponerande. En komplett film helt enkelt.”

Hon tilldelades även Torsby kommuns kulturstipendie i december förra året.

Alma har siktet inställt på att få arbeta med konstnärlig filmning och fotografering efter gymnasiet, och är taggad på vad framtiden har att erbjuda.

Senaste nytt från Värmlands Filmförbund

Se Filmörnens vinnarfilmer genom tiderna på FilmörnenPlay

Izidor (2002)

Dramakomedin Izidor regisserad av Jonas Holmström & Jonas Bergergård, Karlstad. Ibland kallade DubbelJonas när de producerade film tillsammans. Huvudrollen gjordes av Rolf Carlsson, senare känd som biografmaskinisten i Ulf Malmros långfilm ”Smala Sussie”.
Se filmen